Приключи петото издание на образователното куклено шоу „Нахрани ме, ям разделно“.

Ecopack_visuals.jpg
Приключи петото издание на образователното куклено шоу „Нахрани ме, ям разделно“.

Кампанията „Нахрани ме, ям разделно“ приключи своето есенното турне 2019 г., като обучи над 1100 деца в 5 града, на възраст от 4 до 10 години, в полезните навици на разделното събиране на отпадъци и опазването на природата. Тя се организира за пета поредна година, като всяка година има две издания - пролетно и есенно.

През септември домакини на кампанията бяха градовете Монтана, Мездра, Вършец, Сопот и Банско.

  

„Театър на приказката – София“ за 5 години е обиколил 32 български града с образователното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“. Детската пиеса представя историята на три симпатични същества – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“с отпадъци от опаковки. Приказните герои разказват на децата как да пазят природата, чрез разделно събиране на отпадъци. На финала на всяко представление актьорите с помощта на чудатите същества, организират практически урок заедно с участниците, като им отреждат главните роли в него. Те обучават децата кой вид отпадък в кой цветен контейнер трябва да се изхвърля. Малките екогерои участват в състезания по сортиране на отпадъци, а накрая всеки си тръгва с подаръци – книжка с приказка и магнити с лицата на Пластоядка, Хартояд и Стъклояд, които да им напомнят да събират отпадъците разделно.

Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и могат да бъдат забелязани на част от цветните контейнерите на „Екопак България“, разположени в близост до паркове и градини.

От създаването си през 2004 година „Екопак България“ е насочила своето внимание към възпитанието и образованието на децата и подрастващите във всички възрасти в отговорно отношение към природата и опазването и чрез разделното събиране на отпадъци.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове