Образователен Център

Образователен Център ЕКОПАК

„Екопак България“ създаде първият интерактивен образователен център за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Целта на този уникален за страната ни център е да обучава безплатно подрастващите за ползите от разделното събиране и рециклиране, както и за значението на тази дейност за опазването на околната среда от заплахите на съвремието.

Центърът е част от комплекс, в който се намира най-модерната линия на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, специализирана в сортирането на отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и алуминий.

 

Образователно-информационният център е предназначен за възрастни и деца над 14 години. Капацитетът на центъра за едновременно посещение е до 30 човека. Пространството от 300 кв. м  е разделено на три зони.

Първа зона: 

Интерактивна видео зала за представяне на филми и куизове  на екотематика.

Тук посетителите ще се запознават с историята на организирана система за събиране на отпадъци от древността до днес.

Втората зона е разделена на 4 секции за четирите вида отпадъци, които се събират разделно – пластмаса, хартия, стъкло и алуминий. Представени са процесите на преработка и рециклиране на отпадъци, превръщането им в нови продукти или в изкуство. Предложена е и мотивираща информация за ползата от рециклирането.

 

Третата зона е гората на зелените желания, където всеки посетител има възможност да остави своето зелено послание, съвет или пожелание.

Всичко това е израз на разбирането ни, че отговорното екосъзнание се формира от най-ранна детска възраст. Убедени сме, че децата са най-ревностните посланици на идеята, че от всички нас зависи запазването на природата.

Предназначено за:

Образователния център е предназначен за посещение от групи ученици над 14 год. възраст. Присъствието на придружено отговорно лице е задължително. Капацитета на посещение е до 30 човека.

Какво ще научите?

  • Как функционира системата за разделно събиране на отпадъците от опаковки.
  • Какви отпадъци от опаковки можете да изхвърляте в цветните контейнери за разделно събиране и какво се случва с тях след това.
  • Ще видите реално, процесите на сортиране отпадъците от опаковки по вид, преди да отидат в заводите за рециклиране.
  • Ще се запознаете с факти от „Историята на рециклирането“, от древността до днес.
  • Ползи от рециклирането.
  • Повторна употреба и изкуство.

 

При предварителна заявка има възможност да се посети сортиращата инсталация за обработка на отпадъци от пластмасови, метални и хартиени опаковки:

 

Работно време /възможности за посещение/ от м. октомври до м. май:

Всеки вторник и всеки четвъртък;

10:00 часа - 12:00 часа

14:00 часа - 16:00 часа

Как да направите резервация за посещение?

Свържете се с нас на имейл адрес: Center.Ecopack@ecopack.bg

Заедно с вас ще определим възможна дата и време на посещението за всяка група.

Адрес:

Гр. София

Гара Искър, ул. Неделчо Бончев №3

 

/карта от Google Maps/

 

/карта на метрото - спирка "Искърско шосе"/

Повече информация за разделното събиране на отпадъци от опаковки може да откриете на www.ecopack.bgили на безплатната Зелена телефонна линия 0 800 1 5253.

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове