Започва четвъртото издание на конкурсът за активните общини „Най-зелена община 2018г.“

Започва четвъртото издание на конкурсът за активните общини „Най-зелена община 2018г.“
Започва приемането на екологични информационно-образователни проекти за участие в конкурса „Най-зелена община“ за 2018 година.
Всички 83 общини-партньори на компанията за управление на отпадъци от опаковки имат шанса да спечелят финансиране за свой информационно-образователен проект, насочен към разделното събиране и опазване на околнат среда. За целта трябва да представят разработен проект за повишаване информираността на гражданите за ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, за природата, човешкото здраве и качеството на живот  в общината. 
Условията на конкурса могат да се видят http://ecopack.bg/naizelenaobshtina/
Наградата за проект, представен от Голяма община, е 25 000 лв., за  средна община – 15 000 лв., а  за малка община – 10 000 лв.  
Общините, които желаят да участват в състезанието, трябва да подадат проектите си до 10 декември 2018 г. Победителите ще станат ясни през януари 2019 г.
Конкурсът „Най-зелена община“ се организира от „Екопак България“ за четвърти път. Основната цел на конкурса е да развива и подобрява системите за разделно събиране на отпадъци от опаковки, като даде възможност на всяка община да разработи и представи проект съобразен с нейните нужди. Фокусът е върху информационно- образователни инициативи и програми с цел да се повишат познанията на гражданите по отношение на разделното събиране на отпадъци от опаковки, да се запознаята с правата и задълженията им залегнали в национталното законодателство, да научат повече за ползите от рециклирането и опазването на околната среда, да се мотивират за по-активно зелено поведение.
През 2017 г. в конкурса взеха участие 19 общини. 
 Проектите се оценяват от авторитетно жури по различни критерии, сред които прилагане на иновативен подход, устойчивост, екологична ефективност и социална приемливост. Повече за спечелилите проекти през 2017г. можете да прочете тук: http://ecopack.bg/naizelenaobshtina/?a=winners
 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове