УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ НАЙ-АКТИВНИ В КАМПАНИЯТА „БАНСКО РЕЦИКЛИРА”. 72% от учениците в община Банско взеха участие в кампанията „Банско рециклира”.

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ НАЙ-АКТИВНИ В КАМПАНИЯТА „БАНСКО РЕЦИКЛИРА”. 72% от учениците в община Банско взеха участие в кампанията „Банско рециклира”.

72% от учениците в община Банско взеха участие в кампанията „Банско рециклира”. В рамките на м. октомври Община Банско и „Екопак България” АД мотивираха и обединиха банскалии с еко кампанията „Банско рециклира“ насочена към опазване на природата и разделното събиране на отпадъци. В рамките на един месец, учители, ученици и родители дискутираха темата и събираха отпадъци от хартия и картон за рециклиране. Детски градини, защитени жилища, институции и търговски обекти също се включиха и допринесоха за успеха на кампанията. В резултат – само за два дни бяха предадени за вторична преработка почти 12 тона хартия, с което бяха спасени от отсичане 160 дървета. Организаторите поощриха участниците в кампанията с награди. От „Екопак България” АД бяха осигурени тетрадки от рециклирана хартия за всички деца, взели участие в кампанията, а за донеслите най-много - книги с екотематика. Детските градини получиха кошове за разделно събиране на отпадъци и книжки за оцветяване. Всички участници бяха наградени със „Зелен сертификат” за активно участие. Община Банско подари на децата футболни топки, а училищата получиха пакети рециклирана принтерна хартия.

"Първата стъпка– насочване на вниманието на подрастващите към заобикалящата среда и нейното опазване, е направена, но същинската работа предстои", заяви ресорният зам.-кмет Костадин Атанасов. Той връчи наградите на отличилите се в кампанията.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове