„Стара хартия за нова книга“ с шесто поредно издание вече и в шест града

„Стара хартия за нова книга“ с шесто поредно издание вече и в шест града
За шеста поредна година в шест града от страната ще се проведе националната екокампания „Стара хартия за нова книга“. Общините Бургас, Хасково, София, Русе, Плевен и Пловдив ще бъдат домакини на настоящoто издание на инициативата, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника. Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.
Кампанията стартира на 8 септември в Бургас от 10,00 да 14,00 ч. в Приморски парк, пред Пантеона. На 9 септември сме в Хасково от 10,00 до 14,00 ч. на сцената на пл. „Свобода“ в рамките на празниците на града. В София „Стара хартия за нова книга“ както винаги ще се проведе под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова. Инициативата ще се състои на 16 септември от 10,30 до 19,00 ч. на бул. „Витоша“ 37 пред Книжен център „Гринуич“. На 23 септември за четвърта поредна година Русе посреща „Стара хартия за нова книга“. Събитието ще се осъществи от 10,00 до 14,00 ч. на пл. „Свобода“ пред Съдебната палата. Децата на Плевен ще имат възможност да предадат своята стара хартия за първа година на 24 септември между 10,00 и 14,00 ч. на пл. „Възраждане“. Финалът на кампанията ще бъде поставен в Пловдив на 29 септември от 10,00 до 14,00 ч. на пл. "Стефан Стамболов". Всички мероприятия се провеждат със съдействието на общините и регионалните библиотеки.
Талисман на кампанията „Стара хартия за нова книга“ тази година е Светът на Нарния. 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове