Повече от 60 деца направиха „Първи стъпки на леда“ с Жени Раданова и кампанията на ЕКОПАК „RE-спортувай: Стъкло за кънки“

Повече от 60 деца направиха „Първи стъпки на леда“ с Жени Раданова и кампанията на ЕКОПАК „RE-спортувай: Стъкло за кънки“

Над 60 деца участваха в безплатна тренировка по кънки с трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова, многократния шампион и треньор по фигурно пързаляне Найден Боричев и специалисти от клуб „Айс Пик“.

30 малчугани участваха в урока, след като предадоха над 10 кг стъкло в кампанията на организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК „RE-спортувай: Стъкло за кънки“, а останалите бяха част от програмата на пързалка „Юнак“ „Първи стъпки на леда“, по която всяка събота и неделя от 9 часа Раданова, Боричев и специалисти от клуба им провеждат безплатни тренировки.

„Много съм щастлива да видя днес толкова много детски усмивки. Кампанията „RE-спортувай: Стъкло за кънки“ съчета полезното с приятното, като показа ползите и удоволствието от спорта, но и от разделното събиране на отпадъците и опазването на природата. С програмата „Първи стъпки на леда“ пък дадохме възможност на стотици деца да усетят магията на ледените спортове“, каза Евгения Раданова, след което заедно с Найден Боричев раздадоха автографи и се снимаха с малките кънкьори.

Освен треньорите, да се държат на леда на децата помагаха и специални спомагателни пингвини и мечета, като Жени развесели родителите, когато в началото на заниманието отиде при хлапетата с репликата „Здравейте, днес аз съм вашия пингвин“.

Близо 2 тона стъкло се събраха по време на съвместната кампания на организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ „RE-спортувай: Стъкло за кънки“. Над 200 бяха предалите повече от 5 кг стъкло, които получиха талон за безплатно каране на кънки, а първите 30, донесли над 10 кг взеха участие в тренировката на Евгения Раданова и Найден Боричев. Сред тях бе и Калин от Трявна, който преди седмица предаде над 30 кг стъкло час и половина преди официалния старт на кампанията.

ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 80 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната. През 2020 година организацията е събрала и предала за рециклиране близо 95 000 тона пластмасови, стъклени, метални и хартиени отпадъци от опаковки.

Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.

Програмата на пързалка „ЮНАК“ може да следите тук: https://www.facebook.com/ledenapurzalkayunak

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове