Нов рекорд: ХIV -то издание на ученическия турнир по бадминтон "Златното перце" събра отбори от 48 столични училища

Нов рекорд: ХIV -то издание на ученическия турнир по бадминтон "Златното перце" събра отбори от 48 столични училища

София, 16 ноември, събота.

220 деца от 1-ви до 7-ми клас на 48 столични училища се включиха в четиринадесетото издание на Ученическия турнир по бадминтон „Златното перце” за купа „София“, който се проведе днес в зала „Европа“.

Състезанието уважиха Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, д-р Ирена Димитрова, Директор на. Дирекция "ПИСТ" съм Столична община, която откри 14-ото издание на надпреварата и награди победителите от 1-2 и 3-4 клас. 

Министърът на младежта и спорта приветства организаторите на събитието: „Щастлив съм, че всяка година турнирът става все по-голям и участват повече деца. Поздравявам, Българската федерация по бадминтон които направиха така, че техният спорт да стане един от най-бързо развиващите се и успешни спортове в България, поздравявам и Екопак България за помощта и усилията за реализирането една от най-успешните програми на Министерството на младежта и спорта „Децата и бадминтона“, в която са обхванати над 1500 деца от 35 клуба.“

Д-р Ирена Димитрова изказа своята благодарност към родителите, които стимулират и подкрепят децата си в това да се занимават със спорт и пожела успех на всички участници. Столична община награди най-младия изявен участник в категорията си.

Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев поздрави участниците: „Приветствам за усилията всички учители от столични училища, които стимулират и се грижат за здравословния начин на живот и насърчават участието на децата в този турнир. Целта ни е да мотивираме, чрез спорта самите те да обърнат внимание и на опазването на Природата, като събират разделно и се грижат за чиста околна среда“.

Председателят на Българската федерация по бадминтон Володя Златев поздрави всички и връчи на министър Кралев и г-н Бургуджиев специални плакети в знак на благодарност за подкрепата, която оказват за развитието на спорта бадминтон сред подрастващите.

Отборите победители, които спечелиха приза за купа „София“ са 69 СУ “Димитър Маринов” при момичетата и Частно Средно Езиково Училище при момчетата.

На събитието присъстваха още, Изпълнителния директор на Българската федерация бадминтон Антраник Касабян. Изявени национални състезатели, като Иван Русев, Линда Зейчири, Димитър Янакиев и др.

Организираният турнир от „ЕКОПАК България“ с помощта на Българска федерация по бадминтон се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с подкрепата „Девин“ ЕАД. Организаторите са убедени, че това е начина да се възпита екологично здраво поколение. Турнирът е част от ученическия спортен календар на град София. 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове