НДК стартира кампания „ReНДК-Рециклирай! Културно е.”

НДК стартира кампания „ReНДК-Рециклирай! Културно е.”
На 10 април, НДК обяви на официално събитие старта на кампанията „ReНДК-Рециклирай! Културно е.” В нейното откриване взеха участие европейският комисар за околната среда, морско дело и рибарство Кармену Вела, министърът на околната среда и водите - Нено Димов, зам.-министърът на културата - Румен Димитров, г-н Тодор Бургуджиев изп. Директор на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ АД и др. официални лица. 
 
Кампанията се реализира по идея на екипа на НДК и се вписва в инициативата на МОСВ, срещите и събитията в рамките на Председателството да се провеждат под мотото "без пластмасови продукти". 
 
“ReНДК-Рециклирай! Културно е.”ще включва различни активности в НДК, както и във Фестивален и конгресен център- Варна. НДК е основен културен център на България с над 1 млн. посетители годишно. Целта е чрез средствата на изкуството да провокираме размисъл у посетителите на НДК за пластмасовите отпадъци, бавното им разграждане и нуждата от рециклиране; да подтикнем към активно гражданско участие за по-голяма информираност и промяна на потребителскитенавици.
 
В рамките на кампанията и по време на неформалния Съвет по околна среда и води днес бяха открити три арт инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, добити на територията на НДК. Инсталациите са озаглавени „Дървото на живота”, „Всичко тече” и „Синята планета” и са разположени на различни места в сградата на НДК.
 
Кампания „ReНДК-Рециклирай! Културно е.”започна в началото на годината, когато на територията на НДК бяха разположени над 86 кошчета за разделно събиране на отпадъци и 25 контейнери, предоставени безвъзмездно от Екопак България АД. Същевременно по време на адаптацията и преустройството на НДК бяха заменени над 15 000 електически крушки от осветлението на сградата с такива, които са енергоспестяващи.
 
Екопак България е партньор на кампанията “ReНДК-Рециклирай! Културно е.” заедно с  Министерство на културата, Министерство на околната среда и водите, Програма Зелена София на Столична община, и Инициатива за чиста среда, NoWaste.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове