Над 8300 деца в България вече са посланици на идеята за разделно събиране на отпадъци

Над 8300 деца в България вече са посланици на идеята за разделно събиране на отпадъци

Пролетното турне на кукленото шоу на “Екопак България” посети Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен и Стрелча

03.06.2019 г.

8350 деца в страната на възраст от 4 до 8 години вече са заразени от идеята за разделно събиране на отпадъци от опаковки, благодарение на усилията на “Екопак България”. Вече 5 години чрез образователните представления “Приказки за юначета с празни тумбачета” най-голямата организация за управление на отпадъци възпитава у децата отговорно отношение към природата.

Пролетното турне на “Приказки за юначета с празни тумбачета” тази година се проведе в 9 града в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. То отчете рекорд по посещаемост, като обучи  2650 деца от детски градини и училища. В спектакъла на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към бъдещето на планетата. Това е реализация на мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да стигнат зелените послания и до възрастните. „Защото децата са най-добрите посланици на зелената идея и често възпитават полезни навици у възрастните“, убедени са в „Екопак България“.

Приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, персонажи от спектакъла, разказаха на децата как трябва да се събират отпадъците, за да се опази планетата чиста. Те се научиха, че отпадъците, които се депонират, замърсяват природата, а събраните разделно отпадъци се рециклират и след това заживяват нов живот.

Приказката обучава децата кой вид отпадък в кой цветен контейнер трябва да се изхвърля.

Всички деца танцуваха, участваха в състезания по сортиране на отпадъци, а накрая получиха подаръци – комикс- книжка за оцветяване и магнити с лицата на трите геройчета.

Тази година кампанията имаше своите лица - Кати (4 г.), Калоян (8 г.) и Ния (9 г.) от София. В текст и картина “Екопак България” представи истинските им истории - как се грижат за опазването на природата след срещата с Хартояд, Пластоядка и Стъклояд.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове