"Екопак България " дари нова детска площадка на децата от Димитровград

"Екопак България " дари нова детска площадка на децата от Димитровград

Нова детска площадка откриха днес кметът на Димитровград Иво Димов и изпълнителният директор на „Екопак България” Тодор Бургуджиев. Събитието се проведе в Световния ден на околната среда и събра десетки деца и техните родители, дошли да се радват на новата придобивка, която се намира на бул. ”Трети март”, зад бл. 4 и 6. Това е третата подобна съвместна площадка, която "Екопак България" изгражда в Димитровград съвместно с общината.

Комбинираните детски съоръжения във формата на крепост, люлки, въртележка, клатушки и провокативни форми за катерене са на стойност 22 000 лв. финансирани от организацията. Община Димитровград инвестира близо 100 000 лв. в ремонта на цялостното облагородяване на терена.

„Това е третата ни съвместно изградена детска площадка в Димитровград, с която ще продължим нашето успешно и ползотворно сътрудничество”, каза Тодор Бургуджиев. Иво Димов сподели, че помни площадката от детството си и се радва, че я вижда пълна с деца. „Успяхме да превърнем това място в красиво и привлекателно, но апелът ми към всички е да го пазим”, допълни кметът на Димитровград.

Изпълнение на тематични песнички от децата от детските градини „Слънце” и „Звънче” превърнаха събитието в истински празник. Накрая всички деца бяха зарадвани с детски книжки за разделно събиране на отпадъци.


           

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове