Кукли учиха децата на Вършец да пазят природата всеки ден

Кукли учиха децата на Вършец да пазят природата всеки ден

НЧ „Христо Ботев – 1900“ във Вършец събра около 190 деца от детските градини и началните училища на образователно куклено шоу, посветено на опазването на природата. „Театър на приказката – София“ гостува на българските деца в различни градове по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме, ям разделно“. Празникът за децата на Вършец се проведе в партньорство с община Вършец.

Над 8960 деца в страната вече са посланици на идеята за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Те убеждават и семействата си да организират разделно събиране у дома и вярват, че това ще допринесе за опазването на природата.

В спектакъла „Приказка за юначета с празни тумбачета“ на близък до децата език, с песни, музика и забавен текст се формират полезни ежедневни навици у малките зрители. Това е реализация на мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да стигнат зелените послания и до възрастните.

Децата, посетили спектакъла, след срещата си с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, знаят, че разделното събиране на отпадъците от опаковки е необходимо, за да могат те да бъдат рециклирани и да заживеят нов живот.

По време на кукленото шоу децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля. „Разбрах колко е важно да хвърляме отпадъците в цветните контейнери. Така помагаме на Земята“, обяви разпалено Мария, 7 г.

„Децата се забавляват от сърце. Надяваме се, че разделното събиране ще намира все повече привърженици в града. Може би трябва да се канят и родителите на децата“, коментира Таня Иванова от ДГ „Слънце“.

Най-активните деца участваха в състезание по сортиране на отпадъци. Всички пяха, танцуваха, а накрая всеки си тръгна с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.

Следващото представление от есенното турне на кукления театър е на

25 септември 2019 г., 10:30 ч., Сопот, площад "Иван Вазов" (до паметника на Иван Вазов)

При лоши метеорологични условия, мероприятието ще се състои в театралната зала на Радино училище.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове