В Радиното училище в Сопот деца се учиха да събират отпадъците разделно

В Радиното училище в Сопот деца се учиха да събират отпадъците разделно

Театралната зала на Радиното училище в Сопот се оказа тясна за всички деца, желаещи да видят забавното образователно куклено шоу “Приказки за юначета с празни тумбачета”, организирано от „Екопак България“ и община Сопот.

Вече пета година „Театър на приказката – София“ гостува на българските деца в различни части на страната по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме, ям разделно“. Над 9100 деца в страната вече са разпространители на идеята за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

В спектакъла, чрез достъпни за децата средства – музика, танци и игри, се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към бъдещето на планетата. Според организаторите от „Екопак България“ най-естествено е зеленото мислене да се оформи у най-малките, а те по изключително ефективен начин го предават на възрастните. Децата, които са се запознали вече с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, знаят, че разделното събиране на отпадъците е необходимо, за да могат те да бъдат рециклирани

По време на кукленото шоу децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля като участват в състезание по успешно разделяне на опаковки. Всички деца получават комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.

„Беше страхотно преживяване! Децата се веселиха с героите от кукления театър и им беше забавно. Шоуто е много оригинално, ще ви очакваме отново!“, коментира след представлението Мария Кулова от ДГ „Приказен свят“.

Проектът се осъществява в партньорство с общините, с които „Екопак България“ има договор за управление на отпадъците. 

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове