Кукли преподадоха урок по разделно събиране на отпадъци на децата в Пазарджик

Кукли преподадоха урок по разделно събиране на отпадъци на децата в Пазарджик

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ зарадва десетки деца в центъра на Пазарджик. Децата от града се срещнаха с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които им показаха как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.
След представлението децата показаха на практика какво са научили по време на шоуто като разпределяха различни видове отпадъци в трите цветни контейнера на „Екопак България“. Те танцуваха заедно с героите и получиха магнитчета с техните образи както и комикс книжка за оцветяване с историята им.
Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.
Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“.
Тазгодишното пролетно турне на театъра включва градовете: Силистра, Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат. На финала театърът ще гостува на малчуганите от Сапарева баня на 4 май.
Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година, като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 5 000 деца на възраст 4–8 години в 23 града в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героя, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават приятелите и дори родителите си.
Детският празник бе организиран от „Екопак България“ в партньорство с община Пазарджик.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове