Кои са победителите в конкурса „Най-зелена община“ на 2017 г.

Кои са победителите в конкурса „Най-зелена община“ на 2017 г.
Приключи третото издание на конкурса „Най-зелена община“ на 2017 г., организиран от „Екопак България“.
В надпреварата се включиха 19 общини-партньори на Екопак от цялата страна. Целта на конкурса е да отличи най-добрите еко проекти свързани с повишаване информираността на гражданите за ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, за природата, човешкото здраве и качеството на живот. Съревнованието се проведе в 3 категории общини в зависимост от обхванатото население: малка община с население до 25 000 жители, средна община с население между 25 000 и 100 000 жители и голяма община с население над 100 000 жители.
Участието в конкурса включваше два етапа – попълване на онлайн въпросник и изпращане на проекти за провеждане на информационно-образователни кампании и инициативи. Победителите бяха избрани от експертно жури, което оценяваше документите съгласно обявените критерии на сайта на конкурса. В Категория „Голяма община“ с население над 100 000 жители наградата от 25 000лв.  спечели район Младост, Столична Община с проект „Децата на „Младост“ събират разделно отпадъците“.
В категория „Средна община“ с население между 25 000 и 100 000 жители, наградата печели Община Кюстендил, с проект „Информираността – ключов фактор в управлението на отпадъците“. За Най-зелена община в категория „Малка община“ с населения под 25 000 наградата спечели община Свиленград с проекта „Да събираме разделно в детската градина и у дома“. 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове