„КНИГИ ЗА СМЕТ” С ИЗНЕНАДВАЩО ЛЯТНО ИЗДАНИЕ

„КНИГИ ЗА СМЕТ” С ИЗНЕНАДВАЩО ЛЯТНО ИЗДАНИЕ

Необичайната обстановка през последните месеци няма да попречи на най-обичаната екологична кампания в страната да се проведе. Осмото издание на „Книги за смет“, ще се проведе този уикенд в градовете Бургас, Велико Търново и Варна, от 10 до 13 ч. 

27 юни, Бургас – пред Пантеона и на паркинга на Кауфланд на ул. Янко Комитов 8.

27 юни, Велико Търново, на паркинга на Кауфланд на ул. Краков 2Б.

28 юни, Варна, на паркинга на Кауфланд на ул. Девня 24.

 При провеждането на кампанията ще бъдат спазени всички епидемиологични разпоредби. Участниците ще бъдат помолени да спазват разстояние от 1.5 м между себе си на опашките за предаване на пластмасата и получаване на книги. Носенето на маски е препоръчително, но не задължително.

По регламент, срещу всеки килограм предадени пластмасови отпадъци, участниците в инициативата ще могат да получат 1 книгa по избор. Тази година фокусът е върху творби, по които са направени филми: "Доктор Дулитъл", "Дивото зове", "Анн от фермата "Грийн Гейбълс", "Война на световете", "Министерство на времето", "Колекционерът на изгубени неща", "Ловът" и др. Разбира се това няма да бъдат всички заглавия, като няма да бъдат забравени ина-малките участници.

За рециклиране ще бъдат приемани само пластмасови отпадъци, почистени от хранителни или други остатъци, годни за рециклиране, събрани по възможно най-компактен начин – найлонови торби, туби и шишета от течности, препарати, пластмасови капачки, тарелки и т.н.

Организатори на кампанията са издателство Smart Books и фондация Credo Bonum, а Kaufland България е основен партньор за втора поредна година, в контекста на дългосрочния ангажимент на компанията за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки.

Повече информация за инициативата може да следите на страницата във Fb/knigizasmet.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове