Кметът на София Йорданка Фандъкова и петокласниците от 38 ОУ посетиха центъра за сепариране на отпадъци на ЕКОПАК

Кметът на София Йорданка Фандъкова и петокласниците от 38 ОУ посетиха центъра за сепариране на отпадъци на ЕКОПАК

Кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова и учениците от 5 „а“ клас на 38 ОУ „Васил Априлов“ посетиха Образователния център на Екопак и видяха как се случва процеса по разделно събиране, сепариране и в последствие рециклиране на използваните опаковки, които попадат в цветните контейнери.

Гостите направиха обиколка на образователния център, посетиха инсталацията, в  която се прави допълнително сортиране и разделяне по вид на хартията, пластмасата и метала, събрани в жълтите и сините контейнери и после участваха в демонстрация на Работилница „Ценна пластмаса“, които им  показаха как със самоделни машини може да се рециклира ненужната пластмаса и да се превръща в нови продукти.

Посещението е голямата награда от съвместната кампания на Столична Община и ЕКОПАК  - „Екоклас“. През месец май децата от 38 ОУ „Васил Априлов“ събраха и предадоха за рециклиране над 1 тон  и 300 килограма пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Младите еко-посланици от 5 „а“ клас заслужено спечелиха първото място в състезанието с над 84 килограма събрани отпадъци.

„Всеки, който се съмнява в смисъла и реалността на разделното събиране, може да посети образователния център и сам да се убеди. Много се радвам, че тези деца, които толкова отдадено са събирали пластмасовите бутилки и кенчета сега са първите ни посетители и могат да видят резултата от своите усилия. Надявам се да продължат да събират разделно и да запалят още сови връстници и семействата си да го правят, защото има смисъл.“, заяви г-н Александър Урманов, изпълнителен директор на ЕКОПАК България.

ЕКОПАК България кани всички деца, младежи и техните родители на първия по рода си Детски фестивал на рециклирането, който ще се състои на 4 и 11 юни в София. На 4 юни в Борисовата градина са предвидени забавни спортно- рециклиращи игри и състезания с награди, научни демонстрации, куклен театър. Посетителите на първия ден от фестивала ще получат безплатна покана за организирано посещение на Образователния център на 11 юни. Само първите 100 регистрирали се ще могат да се включат във втория ден на фестивала. Повече информация за фестивала можете да намерите тук.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове