ДЕЦАТА ОТ ОБЩИНА БАНСКО СЪБРАХА НАД 1 700 кг ОТПАДЪЦИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ

ДЕЦАТА ОТ ОБЩИНА БАНСКО СЪБРАХА НАД 1 700 кг ОТПАДЪЦИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ

Приключи инициативата на Община Банско и ЕКОПАК „Рециклиращо училище“, свързана със събирането на пластмасови и алуминиеви отпадъци от опаковки. В продължение на месец, учениците от всички училища в общината събираха у дома пластмасови бутилки и алуминиеви кенове. Те събраха над 1 700 кг с рециклируеми отпадъци от опаковки и взеха участие в повече от 130 еко-урока в рамките на кампанията .

В инициативата се включиха всички училища на територията на общината. Най-голямо количество пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, спрямо изчисления коефициент, събраха младежите от ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Добринище, които заемат и призовото място. На почетното второ място са учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с.Места, следвани от НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско. Победителят получи 3D принтер и спортни пособия от ЕКОПАК. Подаръци от Община Банско и ЕКОПАК получиха всички участници в кампанията.

Екипът на ЕКОПАК отново изразява своята благодарностна всички деца, родители, учители, ръководители на училища и екипа на общинска администрация Банско за това, че вложиха такъв ентусиазъм и усърдие за  общата ни мисия - да пазим природата и града си чисти и да дадем нов живот на старите опаковки.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове