ХIII -то издание на ученическия турнир по бадминтон "Златното перце" събра над 20 столични училища

ХIII -то издание на ученическия турнир по бадминтон "Златното перце" събра над 20 столични училища

София, 10 ноември, събота.

200 деца от 1-ви до 7-ми клас се включиха в тринадесетото издание на Ученическия турнир по бадминтон „Златното перце” за купа „София“, който се проведе тази събота, 10 ноември в зала „Европа“. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 13-ото издание на надпреварата и награди победителите от 1 и 2 клас „Радостно е, че всяка година турнирът става все по-голям и участват повече деца. Поздравявам Българската федерация по бадминтон, които направиха така, че техният спорт да стане един от най-бързо развиващите се и успешни спортове в България през последните години“, заяви министър Кралев. Той изказа своята благодарност към родителите, които стимулират и подкрепят децата си в това да се занимават със спорт и пожела успех на всички участници.

Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев отбеляза, че основната цел на това състезание е да популяризира сред децата и техните семейства не само спорта като здравословен начин на живот, но и отговорното отношение към природата и околната среда, за едно по-добро бъдеще за всички.

Председателят на Българската федерация по бадминтон Володя Златев поздрави всички и връчи на министър Кралев „златно перце“ в знак на благодарност за подкрепата, която оказва на неговия спорт.

За втора поредна година с помощта на Министерството на младежта и спорта се реализира програмата „Децата и бадминтона“, като през тази година са обхванати над 1500 деца от 35 клуба.

На събитието присъстваха още, почетният председател на Българската федерация бадминтон Пюзант Касабян, една от най-успешните ни състезателки Петя Неделчева и Александър Малинов, член на УС на Българската федерация по бадминтон и президент на БК „Виктори“.

Организираният от Българска федерация по бадминтон и „ЕКОПАК България“ турнир се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с подкрепата „Девин“ АД. Тази година турнирът е част и от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове