Хартояд, Пластоядка и Стъклояд научиха децата в Тутракан да събират разделно отпадъците

Хартояд, Пластоядка и Стъклояд научиха децата в Тутракан да събират разделно отпадъците

Тутракан, 16. 05. 2019 г.

Танци, песни, радостни детски възгласи и много сини, жълти и зелени балони препълниха залата на Народно читалище „Н.Й.Вапцаров“ в гр. Тутракан днес. „Екопак България“ и община Тутракан събраха над 300 деца от детска градина „Полет“ и училищата „Христо Ботев“ и „Йордан Йовков“ в града на образователен спектакъл, който децата ще помнят дълго. Заедно със симпатичните животинчета Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които се хранят с отпадъци от трите цветни контейнера на “Екопак България”, децата се учиха защо е важно отпадъците от опаковки да се събират разделно и как това да се превърне в ежедневен навик, за да могат отпадъците да бъдат рециклирани.  Всички деца получиха подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ в Тутракан е в рамките на пролетното турне на „Театър на приказката – София“, което се провежда по инициатива на „Екопак България“ и в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча.  То е се радва на голям интерес в цялата страна, защото на разбираем за децата език поставя наболелия въпрос за отговорността на всеки за опазване на природата.

Малката Мариела, например, бе впечатлена, че ако боклуците се изхвърлят в депата, те ще превземат земята. „От нас зависи да ни е чисто наоколо“, заяви след представлението тя. А Никола, 6 г., обяви, че ще сложи торби за разделно събиране в своя дом и ще обясни на всички вкъщи кои отпадъци къде трябва да се изхвърлят. „Ние провеждаме често екологични уроци. Но за децата този спектакъл е особено вълнуващ и полезен. Защото те учат и се чувстват ангажирани с проблема“, обясни г-жа Иванова.

Образователната пиеса „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 6440 деца на възраст от 4 до 8 години как да събират разделно отпадъци.

 

Очаквайте на 17 май 2019 г., 10.30 ч. на площад „Възраждане“, а при дъжд в зала „Катя Попова“ в Плевен представлението на „Приказка за юначета с празни тумбачета“ за децата на Плевен.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове