„Екопак награди първите 100 учители, активно участвали в образователната кампания „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа!“

„Екопак награди първите 100 учители, активно участвали в образователната кампания „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа!“
Три столични училища – 1 СУ „Пенчо П. Славейков”, 38 ОУ „Васил Априлов“ и 112 ОУ „Стоян Заимов“, бяха отличени за участието си в „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа“. Те получиха грамоти и комплекти кошчета за разделно събиране на хартиени и пластмасови отпадъци за класните стаи. А всички учители, провели занятия с учениците в рамките на инициативата, общо над 100 в трите училища, получиха подарък тефтер и химикалка и комплект флумастери и гъба за бяла дъска. 
По думите на учителите, учениците, и и по-малките и по-големите, са участвали в уроците и извънкласните дейности с огромен ентусиазъм. И не само те. Включили са се и техни родители. И това, в крайна сметка, е най-доброто свидетелство, че инициативата постига своите цели. С помощта на предоставените от ЕКОПАК образователни материали, учителите предават на децата конкретни знания за различните аспекти на процеса на рециклиране и ползите от него и запалват у тях интерес към природата и активното и отговорно отношение към нея. Така те ги превръщат в посланици на зелената идея, които предават знанията и ентусиазма си вкъщи, на своите родители, с което реално допринасят за промяна на нагласите в обществото към рециклирането и опазването на околната среда.
При връчването на наградите, Мариана Петкова, Мениджър Връзки с обществеността и комуникации в ЕКОПАК България, запозна учителите с новата онлайн образователна платформа в рамките на инициативата, от която те ще могат да се възползват в близките месеци. 
В рамките на тази учебна година, след гр. София и гр. Враца, националната инициативата „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа“, провеждана с подкрепата на Министерство на образованието и Министерство на околната среда и водите, ще продължи в още населени места в общини, в които Екопак извършва дейност по оползотворяване на отпадъци от опаковки.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове