ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПИ ПАКТА ЗА МЛАДЕЖТА ЗА ПО-ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ

ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПИ ПАКТА ЗА МЛАДЕЖТА ЗА ПО-ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ
Бизнесът поема ангажимент за образование от 21 век
27 са първите български оранизации, приели Националния план за действие в изпълнение на Европейския пакт за младежта
Осем приоритета на промяната, които включват всички актьори: учители, ученици, родители, училища и университети, отделни компании и браншови организации, както и подкрепящи неправителствени организации са заложени в Националния план
„Светът се променя, младите се променят, образованието се променя, бизнесът също. Младите хора очакват работата им да има смисъл, да носи ползи и за обществото“, заяви г-н Жак Спелкинс, член на борда на CSR Europe, по повод подписването на Националния план за действие в изпълнение на Европейския пакт за младежта. 
Пактът за младежта е инициатива на най-голямата европейска бизнес мрежа на отгворния бизнес, CSR Еurope, и Европейската Комисия и цели да подобри възможностите на младите хора за работа чрез създаване на бизнес-образователни партньорства и осигуряване на нови стажове или възможности за първа работа.  Това „партньорство“ е новата норма на поведение в Европа. Бизнес лидери и образователни институции от Съюза създадоха над 23 000 партньорски проекти, а смислените чиракувания, стажове и стартови работни позиции са вече над 160 000 в Европа.
Националният план за действие предвижда осем приоритетни области на работа, концентрирани върху подобряване качеството на образованието, подготовка на учители, активно включване на компании и родители в управление на образователните институции, персонализирано образование и ранно професионално ориентиране за всяко дете. Българският документ е един от приетите 24 национални планове, а участниците излязоха пред Европейската комисия с три общи предложения за нови политики: 
1. Да направим партньорството между бизнеса и образованието новата норма.
2. Да направим обучението и стажуването равен избор за всеки.
3. Да развиваме предприемачеството, предприемчивостта и социалните умения на всички образователни нива.
 „Планът е покана за партньорство и съвместна работа, призив към всеки заинтересован. 
 
„Отговорният бизнес е сила за добро: неговата роля е да бъде иновативен не само в услугите и продуктите, които предлага, но и да работи в полза на обществото като успява изпреварващо да разпознае предизвикателствата, да търси, инвестира, експериментира и предлага решения“, сподели Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове