Екипът на Екопак и русенци поставиха рекорд в инициативата „Да изчистим България заедно"

Екипът на Екопак и русенци поставиха рекорд в инициативата „Да изчистим България заедно"
Близо 10 600 русенци и гости на града се събраха в Парка на младежта и Парка на възрожденците, за да се включат в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. Към Деня на голямото почистване в Русе се присъединиха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, над 150 служители на Община Русе, изпълнителният директор Тодор Бургуджиев и целият екип на „ЕКОПАК България", малки и големи граждани.
 
Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. 
 
"ЕКОПАК България" е партньор на Кампанията вече 6-та година, защото основната идея на кампанията да призовава към отговорно отношение и опазване чистотата на природата, е и наша основна цел. Наша задача е не само да организираме разделното събиране на отпадъците в общините, но и да създадем навици у всеки един български гражданин за опазване чистотата на нашата природа и градове. 
В тази кампания участваме всяка година като предоставяме на общините партньори чували и ръкавици за почистването. Тази година "ЕКОПАК България" осигури 40 хиляди чифта ръкавици и 37 хиляди чувала за всичките 83 общини, в който сме изградили система за разделно събиране на отпадъци.
Досега сме участвали в почистването на София, Силистра, Перник, В. Търново и Бургас. Тази година заедно с администрацията и гражданите на община Русе се включихме в почистването на града.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове