Домът на железничаря в Мездра се оказа тесен за малките екогерои

Домът на железничаря в Мездра се оказа тесен за малките екогерои

220 деца от Мездра изпълниха салона на Дома на железничаря в Мездра, за да участват в забавното интерактивно куклено шоу “Приказка за юначета с празни тумбачета”, организирано по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме, ям разделно“ в партньорство с община Мездра. Дъждът, който малко обърка плановете кукленият театър да зарадва всички деца на градския площад, не успя да попречи и спектакълът се състоя на закрито.

Вече пета година „Театър на приказката – София“ гостува на българските деца в различни части на страната. Над 8770 деца в страната вече са убедени в ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки. Много от тях са убедили семействата си да събират разделно у дома. По време на кукленото шоу децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля.

От създаването си до днес „Екопак България“ е приел за своя мисия да възпитава децата в цялата страна в отговорно отношение към природата в ежедневието си. Чрез най-малките зелените послания стигат и до възрастните. Децата научават от спектакъла, че разделното събиране на отпадъците е необходимо, за да могат те да бъдат рециклирани и да заживеят нов живот.

 

Всички деца, които присъстват на представлението, участват активно в състезания по сортиране на отпадъци, пеят, танцуват, а накрая всеки си тръгва с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесатаХартояд, Пластоядка и Стъклояд.

„Децата се забавляваха много на кукления театър. Ние имаме диск на „Екопак България“ и децата знаят песничките, които ги учат да пазят природата“, коментира след представлението г-жа Дамянова от Детска градина „Слънчице“.

 

Следващото представление на

„Приказка за юначета с пълни тумбачета“ е във Вършец.

20  септември 2019 г., 10:30 ч.,  естрадата пред НЧ „Христо Ботев – 1900“ или в залата на читалището при неблагоприятни климатични условия.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове