Близо 1 400 кг пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета за рециклиране събраха най-малките ученици от Елин Пелин

Близо 1 400 кг пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета за рециклиране събраха най-малките ученици от Елин Пелин

Кампанията обхвана период от един месец: 20 април – 20 май 2022 г., а нейната цел бе участниците и техните семейства да придобият знания и навици за разделното събиране на отпадъците, които подлежат на рециклиране, като по този начин ще спомогнат за чистотата на природата на територията на града и общината. В своеобразното еко състезание, провеждащо се паралелно в двете училища в гр. Елин Пелин - НУ "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски" учениците от 1 до 4 клас и техните семейства събираха разделно пластмасови бутилки и алуминиеви кенове.  "ЕКОПАК България" предоставиха на учениците от начален етап специални жълти чували, в които децата се стараеха да събират рециклируемите отпадъци.

 На 23 май след посещение на големия камион за разделно събиране на отпадъци от опаковки на ЕКОПАК в двете училища и старателното измерване на събраните отпадъци бе определен по един клас за победител от всяко училище. Победителите получиха шампионска купа, медали и ранички със спортна бутилка за вода.

В началния етап на СУ "Васил Левски", гр. Елин Пелин на първо място се класираха учениците от III б клас с класен ръководител г-жа Анета Димитрова, които събраха разделно 67,40 кг пластмасови отпадъци. В училището от всичките 7 класа бяха събрани общо 341,40 кг пластмасови и метални отпадъци. Учениците от НУ "Христо Ботев", гр. Елин Пелин поставиха рекорд в страната за тази кампания до моментакато победителите от IV б клас с класен ръководител г-жа Жанета Андреева събраха 169,40 кг алуминиеви кенчета и пластмасови бутилки. В цялото училище също имаше много големи количества на разделно събрани отпадъци, като 12-те класа общо предадоха 990,90 кг.

Екипът на ЕКОПАК отново изразява своята благодарностна всички деца, родители, учители, ръководители на училища и екипа на общинска администрация Елин Пелин за това, че вложиха такъв ентусиазъм и усърдие за  общата ни мисия - да пазим природата и града си чисти и да дадем нов живот на старите опаковки.

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове