Безплатно куклено шоу учи децата да събират разделно отпадъците от опаковки

Безплатно куклено шоу учи децата да събират разделно отпадъците от опаковки
„Екопак“ продължава образователната си програма „Нахрани ме разделно“ в 7 нови града
Безплатното куклено шоу  „Приказка за юначета с празни тумбачета“ започва за четвърта поредна година турне из страната на 16 април. Децата в 7 града -  Силистра, Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат, ще се срещнат с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Те ще покажат на зрителите как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.
След представлението децата ще се забавляват с танци и игри.
Входът е свободен, а всеки малчуган ще получи комикс книжка с игри. 
Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. 
Първото представление е на 16 април в Силистра, следвано от 
Дулово на 17 април, 
Шумен на 18 април ,
Хисаря на 24 април 
Пазарджик на 30 април, 
Айтос на 2 май
и на 3 май турнето приключва с представление в Карнобат.
Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“. 
Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година, стартира в София на 26 април 2015 г.. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 3 800 деца на възраст 4 – 8 години в 18 градове в страната. След като се запознаят с историята на трите чудати геройчета, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.
Детският празник се организира от „Екопак България“ и общините в градовете, в които гостува театърът. 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове