Безплатно куклено шоу научи децата в Силистра да събират разделно отпадъците от опаковки

Безплатно куклено шоу научи децата в Силистра да събират разделно отпадъците от опаковки
Над 300 деца от детски градини и основни училища в Силистра участваха в детския празник, организиран от “Екопак България”  и община Силистра. Безплатното кукленото шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ бе последвано от много песни, танци и забавления. Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.
Силистра бе първата спирка от пролетното турне на театъра. Утре детски празник ще има в Дулово. 
Обичаните приказни герои, представиха на децата, учителите и родителите, които дойдоха на площада пред Общината, как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.
Празникът привлече много майки с бебета, възрастни хора, родители с деца, които случайно минаваха през площада.
След шоуто всеки малчуган получи магнитче и забавната история на Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в комикс книжка за оцветяване. 
Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“. 
Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 4 100 деца на възраст 4 – 8 години в 18 градове в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати геройчета, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си. 
Учителите, довели своите възпитаници на детския празник в Силистра, изразиха намерение по-често да организират часове, в които да обсъждат темата за опазване на околната среда чрез възпитаване на навици за разделно събиране на отпадъците у дома.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове