400 деца от Шумен вече са фенове на разделното събиране на отпадъци от опаковки

400 деца от Шумен вече са фенове на разделното събиране на отпадъци от опаковки

„Екопак България“ и община Шумен организираха детски празник
400 деца от шуменските детски градини и начални училища станаха приятели с Хартояд, Пластоядка и Стъклояд - куклените герои от “Приказка за юначета с пълни тумбачета”, с която “ЕКОПАК България” образова малките да събират отпадъци от опаковки разделно.
По време на шумния детски празник, организиран от “ЕКОПАК България” и община Шумен в парка между общината и Регионалната библиотека децата показаха практически какво са научили от образователната постановка. Заедно със забавните герои те изхвърляха отпадъци от различни материали в разноцветните контейнери на “ЕКОПАК България”. “Хартията се изхвърля в синия контейнер, пластмасата и металът - в жълтия, а стъклото - в зеления”, ентусиазирано обясни петгодишната Виктория.
Учители и възпитатели на децата, които участваха в празника, разказаха, че екологичната тема е широко застъпена в програмите им и затова те посрещат с ентусиазъм всяка нова инициатива на “ЕКОПАК България”.
След представлението децата танцуваха заедно с героите. Всяко дете получи магнитче и комикс книжка за оцветяване със забавната история на тримата куклени герои. Първокласниците се надпреварваха кой по-бързо и по-гладко ще прочете историята от книжката.
Пролетното турне на театъра преминава през 7 града. Освен в Шумен от 16 април до 3 май кукленото шоу гостува в Силистра, Дулово, Хисаря, Пазарджик, Айтос и Карнобат. Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“. Кукленото шоу стартира през 2015 г. До днес актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 4600 деца на възраст 4–8 години в 21 града в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героя децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове