В Сапарева баня деца събираха разделно отпадъци от опаковки

В Сапарева баня деца събираха разделно отпадъци от опаковки
Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“, организирано от „Екопак България“, завърши своето пролетно турне в град Сапарева баня, където над 150 деца от детски градини в региона имаха възможността да се насладят на представлението. Малчуганите се срещнаха с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които им показаха как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.
На събитието присъства зам. кметът на града г-жа Евелина Нешева. Тя изрази задоволството си от съвместния проект с „Екопак България“. „Надяваме се партньорството ни да продължи и да обхване и учениците от началните класове“, коментира г-жа Нешева.
След представлението децата тестваха наученото, разпределяйки различни видове отпадъци в трите цветни контейнера на „Екопак България“. Програмата завърши с танци и песни, а за награда всички получиха магнитчета с образите на куклените герои и комикс книжка за оцветяване с историята им.
Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. 
Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“. 
В тазгодишното пролетно турне на театъра бяха включени 8 града: Силистра, Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат и Сапарева баня. Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година, като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 5700 деца на възраст 4 – 8 години в 25 града в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героя, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават приятелите и дори родителите си. 
Детският празник бе организиран от „Екопак България“ в партньорство с  община Сапарева баня.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове