Плевенските деца се научиха да сортират отпадъците в цветните контейнери

Плевенските деца се научиха да сортират отпадъците в цветните контейнери

Плевен, 17. 05. 2019 г.

Само ден след празника на град Плевен голямата сцена на площад „Възраждане“ се оживи от песни, танци и радостен детски глъч. „Екопак България“ и община Плевен организираха образователно забавление за децата в града. В кукленото шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ героите, които живеят в парка,  Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, научиха децата от детски градини „Ралица“, „Зорница“ и „Щурче“ защо е важно отпадъците от опаковки да се събират разделно, колко е необходимо повече хора да сортират боклука в трите цветни контейнера на „Екопак България“ и как отпадъците могат да бъдат рециклирани, за да заживеят нов живот под формата на различни полезни неща. Всички деца пяха и танцуваха с героите от театъра, участваха в състезание по сортиране на отпадъци, а накрая получиха подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

Представлението на градския площад в Плевен е в рамките на пролетното турне на „Театър на приказката – София“, което се провежда по инициатива на „Екопак България“ и в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. То е обичано от децата, а срещата с героите от парка  - очаквана, защото на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки човек за опазване на природата.

Образователната пиеса „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 6600 деца на възраст от 4 до 8 години как да събират разделно отпадъци.

 

Очаквайте на 22 май 2019 г., 10.30 ч. в двора на ОУ „Васил Левски“ и ГПЧЕ „Алеко Константинов“, гр. Правец представлението на „Приказка за юначета с празни тумбачета“ за децата на Правец.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове