Община Русе и община Левски са победители в конкурса „Най-зелена община“ за 2018 г.

Община Русе и община Левски са победители в конкурса „Най-зелена община“ за 2018 г.

Приключи четвъртото издание на конкурса „Най-зелена община“ за 2018 г., организиран от „Екопак България“.

В надпреварата се включиха общини-партньори на Екопак България от цялата страна. Целта на конкурса е да отличи най-добрите еко проекти свързани с повишаване на екологичното образование и информираността на гражданите за ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, за природата, човешкото здраве и качеството на живот. Съревнованието се проведе в 3 категории общини в зависимост от обхванатото население: малка община с население до 25 000 жители, средна община с население между 25 000 и 100 000 жители и голяма община с население над 100 000 жители.

Участието в конкурса включваше два етапа – попълване на онлайн въпросник и изпращане на проекти за провеждане на информационно-образователни кампании и инициативи. Победителите бяха избрани от експертно жури, което оценяваше документите съгласно обявените критерии на сайта на конкурса http://ecopack.bg/naizelenaobshtina.

В Категория „Голяма община“ с население над 100 000 жители наградата от 25 000лв. спечели Община Русе с проект „Върнете ме в природата“.

В категория „Средна община“ с население между 25 000 и 100 000 жители, награда не се присъжда. Журито прецени, че представените проекти не отговарят на поставените критерии за креативност, мащабност, ефективност и устойчивост.

 За Най-зелена община в категория „Малка община“ с население под 25 000 наградата спечели община Левски с проекта „Зелено училище“.

Повече информация за конкурса можете да намерите като проследите линка http://ecopack.bg/naizelenaobshtina.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове