Наградиха победителите в конкурса за рисунка „Мисли зелено, събирай разделно“

Наградиха победителите в конкурса за рисунка „Мисли зелено, събирай разделно“

На 6 декември, в Дом на културата „Борис Христов“, в Пловдив на официална церемония наградиха победителите в конкурса за детска рисунка  „Мисли зелено, събирай разделно“. В състезанието, организирано от Община Пловдив, „Екопак България“ АД и  „Булекопак“ АД, участваха над 300 рисунки на ученици от 1 до 12 клас, от общо 20 училища, едно читалище и школата към Общинския детски комплекс.  Отличени бяха 30 деца, а наградите им бяха връчени от инж. Анести Тимчев – заместник-кмет по „Екология и здравеопазване“  и Пламен Панов - заместник-кмет „Култура, археология и туризъм“ на община Пловдив.

Победителите в първа възрастова група от 1-6 клас са: голямата награда – дрон – получи  Иван Аврейски, който е 3 кл. в ОУ „Княз Александър I“, 2 място и екшън камера бе за Дарина Георгиева, 6 кл. в ОУ „Душо Хаджидеков“ и трето място бе за Николай Колев, третокласник от СУ „Черноризец Храбър“, който получи електронна книга.

Във втората възрастова група (7-12 клас) надпреварата също бе изключително оспорвана: на първо място с награда дрон си тръгна десетокласничката Виктория Уручева от школата към Общински детски комплекс – Пловдив. Второто място (екшън камера) бе за единадесетокласничката Далия Ангелова, която е възпитаничка на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а третото място (електронна книга) бе за седмокласника Илхам Абед от СУ „Пейо К. Яворов“. Наградите бяха осигурени от двете организациите, отговарящи за оползотворяване на отпадъци от опаковки на територията на общината - „Екопак България“ АД и „Булекопак“ АД.

Детските рисунки в момента са изложени  в Дома на културата „Борис Христов“ и  изложбата  може да бъде разгледана до 13 декември 2021 г.

За финал на церемонията зам.-кметът Анести Тимчев поздрави всички участници и каза: „Много силен конкурс със силни послания! Нашето бъдеще, децата ни, очакват от нас отговорно поведение и ние трябва да се вслушаме в този глас“. Той съобщи, че всички рисунки от конкурса ще бъдат изложени в Градската художествена галерия през втората половина на януари, за да могат посланията на децата да достигнат до повече хора.

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове