Над 3,5 тона стъкло и 500 кг пластмаса събра кампанията на ЕКОПАК и пързалка „Юнак“ „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“

Над 3,5 тона стъкло и 500 кг пластмаса събра кампанията на ЕКОПАК и пързалка „Юнак“ „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“

Над 3,5 тона стъкло и близо 500 кг пластмаса събра кампанията на организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ за предаване на рециклируеми отпадъци „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“.

Всеки, предал 10 кг стъклени отпадъци - бутилки и буркани или 2 кг пластмасови отпадъци - бутилки и алуминиеви кенчета получи пропуск за безплатно каране на кънки на пързалка „Юнак“, като талонът може да се използва по всяко време от активния период на пързалката. Над 400 души се включиха в инициативата, като освен софиянци, в кампанията, да предадат стъкло и пластмаса специално пристигнаха и хора от други градове. Такива бяха учениците, водени от двете преподавателките на 8 и 10 клас на „ПГ „В. Пеев“ в Своге, които дойдоха с влак и след като предадоха отпадъците си, веднага влязоха на пързалката.

"За пореден път спортът, здравословният начин на живот и опазването на природата застават рамо до рамо благодарение инициативите на ЕКОПАК. Ние вярваме, че това е наша мисия и сме щастливи, че със съдействието на множеството ни партньори, успяваме да я осъществим. Големият интерес към кампанията RE - спортувай - ЕКО КЪНКИ ни мотивира да продължим да събираме стъкло и пластмаса на пързалка "Юнак" и да мислим за още подобни инициативи", заяви изпълнителният директор на ЕКОПАК България Александър Урманов.

След успешната кампания „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“, ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ взеха решение тя да продължи до края на сезона. На касата на пързалката вече е разположен пункт, на който отново срещу 10 кг стъклени отпадъци или 2 кг пластмасови се получава талон за безплатна сесия каране на кънки. Билетът ще важи от 10 до 18 часа в работни дни.

Пързалка „Юнак“ за поредна година работи отговорно към опазване на околната среда и събира отпадъците си разделно със съдействието на ЕКОПАК.

През 2022 г. бяха реализирани кампаниите „RE-спортувай: Стъкло за кънки“ и RE-спортувай: „Детски фестивал на рециклирането“.

ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 80 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната.

Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.

Програмата на пързалка „ЮНАК“ може да следите тук: https://www.facebook.com/ledenapurzalkayunak

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове