Над 100 деца от Своге научиха как да сортират отпадъците и да ги събират разделно

Над 100 деца от Своге научиха как да сортират отпадъците и да ги събират разделно

10.05.2019 г. 

Над 100 деца от всички детски градини в Своге участваха в кукленото шоу в залата при читалище "Градище 1907". Те пяха, танцуваха и се забавляваха с приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Заедно те се учиха защо е важно за събираме разделно и как да го правим всеки ден, за да могат отпадъците да бъдат рециклирани.  Всички деца получиха подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ в Своге бе второто от серията представления в рамките на пролетното турне на „Театър на приказката – София“ по инициатива на „Екопак България“ и в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча.

“Научих колко вредят на Земята боклуците и как да не я замърсяваме”, със звънко гласче заяви след спектакъла 5-годишнита Борислава. А Алекси, на 6 г. издекламира: „Хартията се слага в синия контейнер, пластмасата и металът - в жълтия, а стъклото - в зеления“.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки, които хората изхвърлят в цветните контейнери.

„Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове за пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 6000 деца на възраст от 4 до 8 години.

 

Очаквайте на 16 май 2019 г., 10.30ч. в Народно читалище "Н. Й. Вапцаров" в гр. Тутракан следващото представление на кукленото шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ .

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове