„Книги за смет“ завършва обиколката си из страната със „зелен“ празник в София

„Книги за смет“ завършва обиколката си из страната със „зелен“ празник в София

Есенната обиколка на най-голямата национална екоинициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето –  „Книги за смет“, достигна финалната права. 11-тото издание на инициативата, на която Екопак  е дългогодишен партньор, ще завърши в София на 1 октомври 2023 г. на паркинга на хипермаркет Кауфланд,  на бул. „Ген. Тотлебен“ 36 в квартал „Крива река“.

 

Освен традиционната размяна на пластмасови отпадъци срещу нови книги, за събитието в София организаторите са подготвили разнообразие от съпътстващи инициативи - детска работилница с известната художничка Мила Лозанова за изработка на красиви фигури от ненужни пластмасови отпадъци; възможност за участие в световноизвестната игра „Климатична фреска", която ще напомни за важността на борбата срещу климатичните промени, както и в куиз „Нашата планета“ с награди за победителите. В рамките на събитието ще има и фотографска изложба „Бъдещето на планетата“, която показва последиците от замърсяването по различни места по света и неотложната нужда от поддържане на чиста околна среда.

 

Тази есен „Книги за смет“ мина през паркингите на Кауфланд в Бургас на 9 септември и в  Пловдив на 10 септември, където участниците получаваха безплатна книга по избор срещу предадени за рециклиране пластмасови отпадъци. По същият регламент ще протече и финала на тазгодишното издание на „Книги за смет“ в София. Всички събрани пластмасови отпадъци ще бъдат предадени за рециклиране.

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове