Екопак организира празник на рециклирането в Стрелча

Екопак организира празник на рециклирането в Стрелча

В Световния ден на рециклирането - 18 март, се проведе финалният етап от едномесечната кампания „Екоклас“, организирана от Екопак България и Община Стрелча, чиято кулминация бе състезанието между класове от двете училища и групи от детската градина за предаване на най-голямо количество рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

Мотивирани от знанията си за ползата от разделното събиране на отпадъци от опаковки и завладени от ентусиазъм и спортен дух учениците от средното и началното училище, както и децата от детската градина превърнаха петъчния ден в истински празник на екологичното съзнание.

Кампанията завърши с впечатляващия резултат от 740 кг събрани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета от децата на Стрелча.

Надпреварата се проведе в двете училища и в детската градина, а служители на общинската администрация и Екопак България измерваха събраните в чували отпадъци.

След измерванията „Екоклас“и победител с 90.350 кг предадени рециклируеми отпадъци в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ стана VII б клас. С титлата в НУ „Паисий Хилендарски“ се окичи II а клас с резултат 65.850 кг. Победителите получиха купа и ранички.

На второ място в средното училище се класира IX a клас с резултат 62.350 кг, а в началното с 62.820 кг – IV а клас.

Престижното трето място заеха съответно – Vа клас с резултат 61.450 кг и I а клас със събрани 58.400 кг отпадъци.

В детската градина се състезаваха две възрастови групи – 5-годишни и 6-годишни, като с малка преднина победиха по-големите.

Художествени програми по темата и  интересни изложби със сувенири от рециклируеми материали, подготвени от възпитаниците на НУ „Паисий Хилендарски“ и ДГ „Д-р Стайко Стайков“ съпътстваха и направиха деня истински празник.

Екипът на Екопак България благодари на всички участници в кампанията: деца, ученици, учители, родители и служители на община Стрелча.

 

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове