ЕКОПАК ИЗГРАДИ СИСТЕМА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ОПАКОВКИ В ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД

ЕКОПАК ИЗГРАДИ СИСТЕМА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ОПАКОВКИ В ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД

От 1 май 2023 г. ЕКОПАК България сключи договор с Община Велинград и изгради система за разделно събиране на отпадъци от опаковки. На гражданите и гостите на Велинград на разположение са общо 153 контейнера с общ обем 229500 литра, разположени на 51 места, определени от общинска администрация - Велинград. Всяка точка ще съдържа:

син контейнер тип „Иглу“– за събиране на хартиени и картонени опаковки;

жълт контейнер тип „Иглу“–  за събиране на пластмасови и метални опаковки

зелен контейнер тип „Иглу“– за събиране на стъклени опаковки.

Обслужването на контейнерите ще бъде 4 пъти месечно за жълтите и сините контейнери и два пъти годишно за зелените контейнери. Много важно е гражданите да знаят, че в един ден се обслужват само един вид контейнери. На обслужващите камиони ще има табели обозначаващи кой вид контейнери се събират в този ден, както и номера на безплатния "зелен" телефон на ЕКОПАК, на който гражданите могат да сигнализират при нарушение.

Системата за разделно събиране ще се обслужва със специализирана техника –сметоизвозващ автомобил, оборудван с хидрокран и преса, който е снабден със сменяеми табели, указващи вида отпадъци и цвета на обслужваните контейнери по установения график.

Призоваваме всички жители и собственици на търговски обекти във Велинград да използват по предназначение наличните контейнери за разделно събиране, като по–обемистите кашони и бутилки трябва да бъдат сгънати или нарязани, с цел преминаването им през отворите на съдовете.

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове