ЕКОПАК ИЗГРАДИ СИСТЕМА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ОПАКОВКИ В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

ЕКОПАК ИЗГРАДИ СИСТЕМА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ОПАКОВКИ В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

От 1 декември 2022 г. ЕКОПАК България сключи договор с Община Севлиево и изгради система за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

 За първи път разделно събиране на отпадъци от опаковки, освен в град Севлиево, ще се извършва и в други населени места – селата Ряховците, Петко Славейков, Кормянско, Сенник, Градница и Бериево. Разпределението на контейнерите по населени места е както следва:

град Севлиево – 48 сини, 48 жълти и 48 зелени контейнера;

село Ряховците – 3 сини, 3 жълти и 3 зелени контейнера;

село Петко Славейков – 2 сини, 2 жълти и 2 зелени контейнера;

село Градница – 3 сини, 3 жълти и 3 зелени контейнера;

село Сенник – 2 сини, 2 жълти и 2 зелени контейнера;

село Кормянско – 2 сини, 2 жълти и 2 зелени контейнера;

село Бериево – 1 син, 1 жълт и 1 зелен контейнера;

Системата за разделно събиране ще се обслужва със специализирана техника –сметоизвозващ автомобил, оборудван с хидрокран и преса, който е снабден със сменяеми табели, указващи вида отпадъци и цвета на обслужваните контейнери по установения график.

Сините контейнери ще бъдат извозвани два пъти месечно за града, и веднъж в месеца за останалите населени места. Жълтите - два пъти месечно за града, и един път месечно за останалите населени места, а зелените - два пъти годишно. С цел оптимизация, честотата на обслужване на контейнерите подлежи на промяна при препълване или незапълване на съдовете с отпадъци от опаковки.

Призоваваме всички жители и собственици на търговски обекти в посочените населени места да използват по предназначение наличните контейнери за разделно събиране, като по–обемистите кашони и бутилки трябва да бъдат сгънати или нарязани, с цел преминаването им през отворите на съдовете.

 

 

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове