ЕКОПАК и ЗАГОРКА със Зелен наръчник за всеки ден

ЕКОПАК и ЗАГОРКА със Зелен наръчник за всеки ден

Изданието предлага предизвикателства за потребителите в тяхното ежедневие и е подходящо за всички, които имат желание да допринесат към опазването на планетата.

Изцяло онлайн наръчникът предлага съвети за потребителите, засягайки не само чистотата на природата, а и елементи като здраве, взаимопомощ и отговорност към останалите. Създадено да бъде огледало на всекидневните малки победи на човек в заобикалящия го свят, изданието цели да мотивира всяка личност да отправи своето #зеленообещание, както и да следи неговото изпълнение и прогрес.

„Вярваме, че всяко едно решение може да допринесе за по-добър свят, в който всички ние да живеем и знаем, че е важно да се грижим не само за природата, но да бъдем отговорни към себе си и обществото. Вече повече от 7 години, ние в ЗАГОРКА, оставяме своя положителен отпечатък с платформата ни за устойчиво развитие - „Създаваме по-добър свят“. Затова днес повече от всякога знаем колко е важно да полагаме усилия заедно. Надяваме се Зеленият наръчник да се превърне в истински пътеводител към по-доброто бъдеще на всички нас, защото само заедно ще успеем да го създадем“, сподели Катерина Кирова-Миланова, Мениджър „Корпоративни комуникации и устойчиво развитие “ в Загорка.

„С това начинание се опитваме да покажем, че промяната започва от нас. Знаем, че няма по-добър символ за това от личния пример и тази година Деня на Земята е само прекрасен повод, с който да приканим всеки да даде своето зелено обещание – към себе си и природата. Всички познаваме силата на обещанията и колко могъщи могат да бъдат, щом се изпълняват всеки ден. Нямаме планета Б, да действаме с любов и отговорност към Природата сега“, коментира Росица Попова, Мениджър ПР и Комуникации в ЕКОПАК България.

Наръчникът събира няколко направления от живота на хората, в които малките стъпки всеки ден биха отчели големи промени в бъдеще – Рециклиране, Устойчиви ресурси, Отговорна консумация, Опазване на водния ресурс, Намаляване на въглеродни емисии, Безопасност и здраве и Подкрепа за местните общности. Съветите по отношение на устойчиви ресурси, например, засягат рециклирането и разделното събиране на отпадъци като голяма и важна стъпка, но обръщат внимание и на отговорната консумация като още един инструмент в цикъла за стремеж към нулев отпадък. Всички съвети по своята същност са много и малки предизвикателства, които подпомогнат зеленото мислене, като добавят нови идеи за промени и измерване на успехите от ежедневните усилия на хората, които ги прилагат.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове