Екопак България участва в почистването на коритото на р. Лева и организира детски еко празник във Враца за 14 септември.

Екопак България участва в почистването на коритото на р. Лева и организира детски еко празник във Враца за 14 септември.

В събота, 14 септември, екипът на Екопак България се включи е в кампанията на БТВ Медиа Груп „Да изчистим България заедно“ за 8 поредна година.

Еколозите заедно с общинска адмицинстрация Враца и кмета на града Калин Каменов почистиха поречието на р. Лева в местността около прохода Вратцата в община Враца.                                                                

                                  200 деца на възраст от 4 до 8 години участваха в детски еко празник по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме разделно“. Празникът се проведе едновременно с почистването на града на площада пред сградата на община Враца.Кметът на града Калин Каменов и изп. директор на организацията Тодор Бургуджиев, поздравиха децата и родителите, като ги призоваха да опазват града си чист и да събират отпадъците разделно. В програмата на празника бе включен спектакъл, който представи на децата на разбираем език проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към бъдещето на планетата. „Защото децата са най-добрите посланици на зелената идея и често възпитават полезни навици у възрастните“, убедени са в „Екопак България“.  Приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, персонажи от спектакъла, разказаха на децата как трябва да се събират отпадъците, за да се опази планетата чиста. Те се научиха, че отпадъците, които се депонират, замърсяват природата, а събраните разделно отпадъци се рециклират и след това заживяват нов живот.

Приказката обучава децата кой вид отпадък в кой цветен контейнер трябва да се изхвърля.Всички деца танцуваха, участваха в състезания по сортиране на отпадъци, а накрая всеки си тръгна с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

 „Екопак България“ като партньор на кампанията, всяка година осигурява ръкавици и чували за всичките 87 общини, в който има изградена система за разделно събиране на отпадъци в помощ на доброволците, които се включват в инициативата. За това издание организацията е предоставила 40 000 чувала и 20 000 чифта ръкавици.  

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове