Екопак България участва по покана на WWF Panda Labs в програмата за младежки иновации

Екопак България участва по покана на WWF Panda Labs в програмата за младежки иновации

 Panda Labs („панда“ - от символа на WWF и „лабс“ - от лаборатории), която е глобална иновационна програма и платформа за решаване на неотложни проблеми в света в сътрудничество с влиятелни партньори. WWF България стартира програмата за първа година с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Основните действащи лица в програмата са младежите между 15 и 25 години, които работят в отбори, за да предложат иновативни подходи по въпроси, свързани с глобални екологични и социални предизвикателства. Темите, по които работят, са: бъдещето на отпадъцитебъдещето на храната и бъдещето на мобилността. Младежите-участници (около 240 през първата година) се включат в хакатони за генериране на решения и зелени идеи и ще бъдат подкрепени и предизвикани за новаторски предложения от представители на бизнеса, науката и неправителствения сектор.

Екопак България се включи в първия хакатон на тема Бъдещето на отпадъците като представи дейността на организацията пред 88 младежи и представители на науката, бизнеса и неправителствени организации. Представихме и свой казус АЗ събирам разделно, а ТИ? От 20 отбора 11 избраха да работят по казуса на Екопак и от 3 отбора, избрани за Мастърклас, 2 бяха с идея по казус Екопак. С нетърпение очакваме развитието по теми и финала на Panda Labs в България. Идеите от първия хакатон бяха много интересни и вдъхновяващи. Очаквайте още информация по темата, както и печелившата идея, която се надяваме да е по казус Екопак.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове