Децата на Пещера събраха и предадоха за рециклиране над 1 500 кг пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета

Децата на Пещера събраха и предадоха за рециклиране над 1 500 кг пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета

На 29 април бе финалът на пилотната кампания на ЕКОПАК България и Община Пещера „Екошампиони, Рециклиращо училище“. Учениците от града, техните родители и учители събраха и предадоха за рециклиране над 1 тон и 500 килограма използвани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. В кампанията се включиха всичките  7 училища от града.

На първо място, с най-голямо предадено количество рециклируеми отпадъци - 705.4 килограма, преподадени 41 урока и общо 344 ученика се класира СУ "Св. Климент Охридски". На второ място с244.52 килограма, с 15 преподадени урока и 121 ученика се класира НУ "Михаил Каролиди".  А призовото трето място завоюваха учениците от ОУ "П.Р. Славейков" със събрани 264.7 килограма, преподадени 46 урока и общо 212 ученика.

Резултатите се формират от сбора на килограми, брой преподадени уроци, разделени на броя ученици за всяко училище.  Всяко, участвало в кампанията школо получи награди – футболни, волейболни и баскетболни топки. А победителите получиха шампионската купа и 3D принтер.

В истински еко празник се превърна съботният 30 април. В организираната от Община Пещера забавна програма се включиха ученици от всички училища. Публиката се наслади на ревю с тоалети, изработени от рециклируеми материали. Талантливите деца от града рецитираха и пяха песнички на еко тематика. Представиха изложба на картини, предмети и контейнери, отново изработени от рециклируеми отпадъци, а за веселбата на всички се погрижиха артистите от театър „Пан“, София.

Екипът на ЕКОПАК отново изразява своята благодарностна всички деца, родители, учители, ръководители на училища и екипа на общинска администрация Пещера за това, че вложиха такъв ентусиазъм и усърдие за  общата ни мисия - да пазим природата и града си чисти и да дадем нов живот на старите опаковки.

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове