БАНСКО РЕЦИКЛИРА! Всички заедно с грижа за природата!

БАНСКО РЕЦИКЛИРА! Всички заедно с грижа за природата!

 На 13 септември в Банско стартира кампания за събиране на отпадъци от стъклени опаковки „БАНСКО РЕЦИКЛИРА! Всички заедно с грижа за природата!“. Инициативата ще продължи до 13 ноември 2021 г., като в нея участие могат да взимат хотели, семейни хотели, къщи за гости, стаи за гости, хранителни магазини, ресторанти, кафенета, домакинства, туристи, социални заведения, детски градини и граждани.

Партньор на Община Банско в кампанията е ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ,  организацията отговорна за обслужването на цветните контейнери и рециклирането на събраните отпадъци на територията на общината.

Целта на инициативата  е включването на обществеността като ключов фактор при разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране.

С разделното събиране на отпадъците се намалява общото количество депониран отпадък и вредното въздействие върху околната среда.

В рамките на два месеца, участниците в кампанията ще имат възможността да предават събрани количества стъклени отпадъци от опаковки в обявените предварително пунктове – Площад „Никола Вапцаров“ (в началото на ул. „Ген. Стилян Ковачев“); Площад „Възраждане“ (пресечната на ул. Гоце Делчев“ с ул. „Хр. Ботев“); Пресечната на ул. „5ти октомври“ с ул. Цар Симеон“); Стопански двор в гр. Добринище; Общински гараж – ул.“Дунав“ 22 - гр. Банско (работно време – всеки понеделник и петък от 8.30 ч. до 12.00 ч. и 13.00 ч. до 16 ч.)

Правилата за предаване на стъкло са следните:

 - Обявената кампания се отнася за разделно събиране на опаковки от стъкло: буркани, бутилки;

- Предаваните количества стъкло, трябва да бъдат чисти от различни замърсявания;

- Да бъдат премахнати капачки и тапи от предаваните количества стъкло;

- Няма да бъдат приемани: стъклопакети, дограми, стъкла от автомобили, огледала, стъклена посуда и др., които изискват различна технология на преработка и не могат да бъдат включени в настоящата кампания; 

 ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ  ще осигури награди за най-активно включилите се в кампанията. Хотелите, заведенията и магазините, които се включат и донесат над 300 кг отпадъци от стъкло, ще бъдат наградени със „Зелен сертификат“ от Община Банско и ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ.

     

 

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове