ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ И КАМПАНИЯТА „КНИГИ ЗА СМЕТ“ В 5 ГРАДА.

Books 2.png
ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ И КАМПАНИЯТА „КНИГИ ЗА СМЕТ“ В 5 ГРАДА.

На 11 и 12 май за 7-ма поредна година в пет български града се провежда инициативата „Книги за смет“. Една от най-мащабните и дългогодишни екоинициативи у нас в подкрепа на разделното събиране на отпадъци, която същевременно поощрява четенето. Всеки, който предаде 1 кг пластмаса може да получи книга по избор и отстъпка за други устойчиви продукти.

На 11 май в София и Пловдив, а на 12 май в Бургас, Велико Търново и Стара Загора всеки може да донесе килограм годна за рециклиране пластмаса и да получи в замяна книга и отстъпка за други устойчиви продукти. Организатори на кампанията са фондация "Credo Bonum", издателство "Smart Books" и за първа година се присъединява Kaulfand България, който осигурява средства за отпечатване на част от книгите, които ще се раздават. Всички участници ще получават отстъпка в магазините на Kaulfand България за покупка на препарати, щадящи природата.

Във всеки град събитието ще започне в 10,00 часа и ще продължи до 13,00 часа: 

-          София: паркинг на Kaufland Младост (ул. "Филип Аврамов" 3) и паркинг на Kaufland Крива река (бул. "Ген. Тотлебен" 36);

-          Пловдив: пред Общината и на паркинга на Kaufland в Тракия(бул. "Освобождение" 47) ;

 -          Бургас: Пред Пантеона и на паркинга на Kaufland (ул. "Янко Комитов" 8);

-          Велико Търново: паркинг на Kaufland (ул. Краков 2Б) и Mall Велико Търново;

-          Стара Загора: паркинг на Kaufland (ул. Стамо Пулев 2).

Желаещите да се включат в "Книги за смет" трябва да носят пластмасата опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди, авточасти. За всеки килограм пластмаса участниците ще получават талон за една хартиена или две електронни книги, които могат да бъдат изтеглени от сайта на кампанията "Книги за смет". За да могат повече хора да се включат в кампанията, всеки участник може да получи максимум два талона за книги и един талон за отстъпка на продукти независимо от предаденото количество пластмаса.

От първото издание на "Книги за смет" през 2013 г. досега в резултат на кампанията у нас са рециклирани над 55 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги. Миналата година участниците в събитието в Пловдив отчетоха най-добър резултат, което отреди на града първото място в символичната надпревара с кауза.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове