ЕКО РЕСТАРТ!

ECORestart-poster-50x70_preview.jpg
ЕКО РЕСТАРТ!

На 26 септември (събота)в 10.30ч. над 250 деца се събраха в градската градина „Свети Георги“ на еко празник посветен на разделното събиране на отпадъци от опаковки.  Организаторите на събитието община град Добрич и „ЕКОПАК България“, в лицето на г-н Йорданов, кмет на общината и г-н Урманов, изпълнителен директор на организацията, поздравиха децата и техните родители и обявиха РеСтарта на системата за разделно събиране в града.

Целта на събитието бе да насочи вниманието към новата система от цветни контейнери разделно събиране на отпадъци и нейната правилна употреба.

Актьорите от „Театър на приказката – София“ поставиха началото на празника с образователното куклено шоу „Малки юначета с празни тумбачета“. Приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд разкаха на децата как да пазят природата, чрез разделно събиране на отпадъци. С помощта на демонстрационни игри и викторини бе проведен практически урок как се разделят отпадъците правилно. Програмата продължи с невероятните изпълнители от НЧ "Добрич-2017", Студио за съвременни танци "ПАЛИТРА" и Фолклорен ансамбъл „Добруджа“.

Най-активните участиници получиха много подаръци осигурени от Екопак България, част от които техните специални издания от книги за деца на различна възраст. Най-малките получиха книга с историята на трите животинчета от куклената пиеса „Приказка за юначета с празни тумбачета:Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“, учениците от началните класове бяха наградени с „Повелителите на рециклирането“ в две части, а техните по-големи каки и батковци- книгите „Ти можеш да спасиш планетата“ и „Гиин Тийн“.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове