БАНСКО РЕЦИКЛИРА! Всички заедно за природата!

БАНСКО РЕЦИКЛИРА! Всички заедно за природата!

През м. октомври стартира кампания за събиране и рециклиране на отпадъци от хартия.

На 05 октомври (понеделник)стратира кампания за събиране на отпадъци от хартия и картон във всички училища, детски градини, хотели, ресторанти и кафенета в Банско.  Община Банско и „ЕКОПАК България“, организацията отговорна за обслужването на цветните контейнери и рециклирането на отпадъците, са организатори на инициативата и се обединяват под мотото „Всички заедно за природата“.

Целта на инициативата е да насочи вниманието на учениците, най-малките деца в детските градини, родители, учители и бизнеса към разделното събиране и рециклиране на отпадъци. В рамките на месец октомври учители и ученици ще дискутират в училище темата за замърсяването на околната среда с отпадъци, как се преработват те и какъв е ефектът за природата. Целта на организаторите е да  информират подрастващите за екологичните проблеми следствие от замърсяването с отпадъците.

На 27 и 28 октомври всяко училище и детска градина ще организира пункт за събиране, а бизнесът може да предаде събраните отпадъци в Общинския гараж на ул. Дунав №22.

Правилата за предаване на хартия и картон са следните:

  • Всички събрани отпадъци трябва да са сгънати и завързани на вързоп или поставени в плик, така че да могат да бъдат премерени;
  • Картоните трябва да бъдат сгънати и подготвени в пакет;
  • Няма да бъдат приемани замърсени и омазнени хартии от хранителни продукти, санитарни хартии (салфетки, кухненски хартии и др.);
  • Няма да бъдат приемани стари книги. Всяко дете което иска да дари стара книга ще може да я предаде в Народно Читалище „Н. Вапцаров“.

 

Екопак България ще осигури книги за най-активните участници от различните възрасти: „Малки юначета с празни тумбачета“, „Ти можеш да спасиш планетата“ и „Грийн тийн“.

 

Всяка детска градина, която се включи и предаде минимум 100 кг. отпадъци от хартия и картон ще получи комплекти картонени кошчета за разделно събиране.

 

Всеки ученик донесъл над 5 кг хартия ще получи награда - тетрадка от рециклирана хартия.

 

Хотелите, заведенията и магазините, които се включат и донесат минимум 100 кг. отпадъци от хартия и картон, ще бъдат наградени със „зелена“ сертификат от община Банско и Екопак България.

                                               

Най- активното училище ще получи грамота!

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове