Ученици от тетевенските училища посетиха Образователния център ЕКОПАК България в София

Ученици от тетевенските училища посетиха Образователния център ЕКОПАК България в София

На 7-ми март ученици от училищата от община Тетевен посетиха Образователния център ЕКОПАК България в София.

Това е първият интерактивен образователен център за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Той е част от комплекс с най-модерната линия на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, специализирана в сортирането на отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и алуминий.  Учениците имаха възможността да се запознаят с ползите от разделното събиране и рециклиране, както и за значението на тази дейност за опазването на околната среда. Също така разбраха как функционира системата за разделно събиране на отпадъците от опаковки и какви точно отпадъци от тях могат да изхвърлят в цветните контейнери за разделно събиране и какво се случва с тях след това. Учениците се запознаха с процесите на сортиране по вид, преди да отидат в заводите за рециклиране и с факти от „Историята на рециклирането".

Посещението бе организирано от Община Тетевен, ЕКОПАК България и г-н Петър Петков, отговарящ за разделното събиране на отпадъци от опаковки на територията на община Тетевен. През 2019 г. Община Тетевен увеличи броят на населените места за разделно събиране на отпадъци, като допълнителни контейнери за разделно събиране вече има и в селата Гложене, Галата, Български извор, Глогово, Градежница.

 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове