УЧИЛИЩАТА В ПАЗАРДЖИК В НАДПРЕВАРА В „РЕЦИКЛИРАЩО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“

УЧИЛИЩАТА В ПАЗАРДЖИК В НАДПРЕВАРА В „РЕЦИКЛИРАЩО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“

06  април, 2019г.

Децата на Пазарджик събраха над 4,5 т. пластмасови отпадъци в състезание по рециклиране.

В събота, 6 април, в Пазарджик се проведе първата част от кампанията на Екопак България и община Пазарджик „Рециклиращо предизвикателство“. Кампанията, която стартира на 12 март, е насочена към всички ученици и учители от всички възрасти в града. Нейната цел е да привлече вниманието на учениците, родителите и учителите върху разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране, опазването на околната среда, здравето на хората и спестяването на природни ресурси. Изграждането на устойчиви навици за разделно събиране сред учениците и техните семейства. Кампанията се провежда в два етапа: I ви етап: Състезание за клас, събрал най-много пластмасови отпадъци от опаковки; II- ри етап:  Състезание за най-активно училище- училище провело най-много часове на класа по темата;

В събота стотици деца, родители и учители предадоха събраните пластмасови отпадъци на организираните от Екопак България три пункта в различни локации в града. Всяко дете предало отпадъци получи специален талон с посочени предадените килограми, който трябва да предаде в училище на класният ръководител.

В надпреварата се включиха почти всички училища от града, но най-активни бяха учениците от училище СУ „Отец Паисий“, НУ „Васил Левски“ и I-во СО „Климент Охридски“.

Не останаха по-назад и по-големите ученици от ЕГ „Бертхолд Брехт“ и ПМГ „ Константин Величков“, които общо предадоха  795,800 кг. отпадъци. 580 бр. ученици се включиха в състезанието и успяха да предадат над 4,5 тона отпадъци за рециклиране.

Класът събрал най-много отпадъци печели и голямата награда. Официалното обявяване на победителите ще се проведе между 17 и 19 април в сградата на общината. Тогава ще бъдат обявени и трите най-активни училища от вторият етап от състезанието.

        

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове