Рекорден брой участници в Ученическия турнир по бадминтон "Златното перце"

Рекорден брой участници в Ученическия турнир по бадминтон "Златното перце"
Над 250 деца от 1-ви до 7-ми клас се включиха  в дванадесетото издание на Ученическия турнир по бадминтон „Златното перце” за купа София. Организираният от Българска федерация по бадминтон и „ЕКОПАК България“ турнир се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с подкрепата „Девин“ ЕАД.
Възобновен с финансовата подкрепа на ЕКОПАК, най-голямата в България организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, и тази година турнирът  допринесе за популяризирането и развитието на бадминтона в столицата и отговорното отношение към околната среда и даде възможност за спортна изява на всички желаещи ученици. 
Главният секретар на министерството младежта и спорта Асен Марков присъства на откриването и приветства малките спортиси като каза: „Благодаря на „ЕКОПАК България”, че подкрепя провеждането на този турнир. Убеден съм, че състезания като това ще допринесат за популяризирането на спортните навици сред младото поколение и ще насърчават стремежа за опазване на околната среда. Нека да спортуваме повече и да замърсяваме по-малко”.
Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев отбеляза, че основната цел на това състезание е да популяризира сред децата и техните семейства не само спорта като здравословен начин на живот, но и отговорното отношение към природата и околната среда, за едно по-добро бъдеще за всички. „За нас е удовлствие да подкрепим това състезание и да видим толкова много детски усмивки”, каза още Бургуджиев. 
Президентът на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян поздрави всички участници и връчи на Тодор Бургуджиев и на изявени деатели на бадминтона мемориални медали и грамота по повод 50 години организиран бадминтон в България. 

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове