„Екопак България“ и община Враца се обединиха за „Зеленото бъдеще“ на града.

„Екопак България“ и община Враца се обединиха за „Зеленото бъдеще“ на града.

30 март, Денят на Земята - над 200 деца и родители от гр. Враца засадиха 300  широколистни и иглолистни дървета в жк Металург. Новата гора е инициатива на Община Враца и „Екопак България" АД.

Началото на инициативата бе дадено от кмета на града Калин Каменов, „Убеден съм, че един ден, когато минавате от тук ще казвате, че това е гората, която вие сте посадили, защото смисълът на живота е в това да създаваш. Вярвам, че заедно ще запазим ново засадените дървесни видове”, заяви в словото си кметът който заедно със своето семейство се включи активно в залесяването.

Поздрав към участниците отправи и изпълнителният директор на „Екопак България" Тодор Бургуджиев. „Радостен съм да бъдем тук, в този красив град, защото днес искаме  да се погрижим бъдещето на Враца да бъде зелено”, заяви Бургуджиев и допълни, че жителите на града успешно се справят и с разделното събиране вече 12 години.  „За миналата година Враца събра 32 тона хартия, която ние рециклирахме. Това се равнява на над 400 спасени дървета“, каза още изпълнителният директор на „Екопак България".

Засаждането на дръвчетата в ж.к. „Металург“ е първото събитие от кампанията „Зелено бъдеще“. Целта на инициативата е през следващите три години да се облагороди и залеси обезлесеното място, което да осигури „зелена бариера“ между  натовареният международен път Е-79 , ж.п. лиията и за жителите на кв. Металург. Това ще допринесе за намаляване на шума, замърсяването на въздуха с фини прахови частици и възможност за разходка сред природата.

На официалното откриване на кампанията присъстваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, кметът на община Борован Десислава Тодорова, директорът на РИОСВ Враца Цветинка Нейкова, директорът на Държавни горско стопанство – Враца - инж. Ивайло Ангелов, общински съветници и граждани.

Най-малките участници бяха малчуганите от ЦДГ "Детска вселена", която се намира в квартала, както и ученици от еко-клубове в ППМГ, СУ "Христо Ботев", СУ "Васил Кънчов", ОУ "Васил Левски", НУ "Св. С. Врачански", ОУ "Кирил и Методий", СУ "Козма Тричков" и др. В края на събитието те получиха грамоти и храсти, които да засадят в двора на учебните заведения.

Близо два часа продължи кампанията, в която се включиха и много жители на квартала. Участниците отправят апел към всички граждани да пазят новите дървета и да се грижат за тях!

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове