Стара хартия за нова книга в 6 града за 6-та поредна година!

_MG_0307.JPG
Стара хартия за нова книга в 6 града за 6-та поредна година!

През м. септември, 2018 г. за шеста поредна година ще се проведе кампанията „Стара хартия за нова книга“, чиято основна цел е да възпита у децата любов към книгата и отговорно отношение към природата, опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Кампанията ще протече под надслов "Почисти и прочети" и е насочена към деца, тинейджъри, родители и учители.

Общините Хасково, Бургас, София, Русе, Плевен и Пловдив ще бъдат домакини на настоящoто издание на инициативата. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника. Организаторите „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

Кампанията стартира на 8 септември в Бургас от 10,00 до 14,00 ч. в Приморски парк, пред Пантеона.

9 септември в Хасково от 10,00 до 14,00 ч. на пл.Свобода;

16 септември в София от 10,30 до 19,00 ч. на бул. „Витоша“ 37 пред Книжен център „Гринуич“.

23 септември в Русе от 10,00 до 14,00 ч. на пл. „Свобода“ пред Съдебната палата.

24 септември в Плевен от 10,00 и 14,00 ч. на пл. „Възраждане“

Финалът на кампанията ще бъде поставен в Пловдив на 29 септември от 10,00 до 14,00 ч. на пл. „Стефан Стамболов“.

Всички мероприятия се провеждат със съдействието на общините и регионалните библиотеки.

Организаторите на кампанията ЕКОПАК България АД и Книжен център „Гринуич“  са убедени, че е важно всяко дете още от ранна възраст да се научи да полага грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има специално отношение към книгата и четенето.

 За петте години в инициативата се включиха близо 26 250 деца. Малчуганите, заедно със своите родители, предадоха за рециклиране 133 тона хартия и получиха 29 600 книжки. Така всички заедно спасихме от изсичане 1730 дървета.

Следете горещите новини тук!

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове